" />
✓ Verzending in 1-2 werkdagen ✓ Fysieke showroom ✓ Onze jarenlange kennis, is onze kracht
Gietijzer is hipper dan ooit! Pannen, potten, houtkachels, buitenkachels en ketels. Wat deze producten met elkaar gemeen hebben? Allemaal zijn ze gemaakt van gietijzer en dit eeuwenoude ijzer is ondanks het wat oud bollige karakter weer helemaal modern! 

In de 14e eeuw was er een grote doorbraak op het gebied van ijzerwinning. De ovens verbeterden waardoor vloeibaar ijzer van onder kon worden afgetapt. Het vloeibare ijzer werd uitgegoten in bedden en de vergelijking werd gemaakt met biggen, via kanalen verbonden met een zeug. En zo werd gietijzer in de eerste instantie ‘pig iron’ genoemd. In de 18e eeuw werden er mallen in deze bedden gezet en op die manier werden er verschillende gietijzeren producten gemaakt. Bij het produceren van de producten van De Kachelerij wordt deze methode als de basis gezien. Het gieten van de ketels en fine cookers gebeurt nog altijd met mallen in de zogenaamde bedden.

Heel leuk natuurlijk die geschiedenis van gietijzer, maar waarom zou u in deze tijd gietijzeren producten kopen? Gietijzer is toch echt niet meer van deze tijd? Dat klopt alleen niet, gietijzer heeft namelijk een duurzaam karakter en is daarom hipper dan ooit! Hieronder deel ik 5 voordelen van gietijzer. 
 1. Gietijzer geeft snel en geleidelijk warmte af.
  Wanneer een gietijzeren houtkachel aan wordt gemaakt en de vuurruimte is van gietijzer gemaakt, voelt u de warmte meteen. Gietijzer geeft dus een constante warmte af. Hierdoor zijn gietijzeren producten ook ideaal om gerechten in te bereiden. De pan of een ander kookartikel geeft gelijkmatig warmte af zodat de ingrediënten gelijkmatig worden gegaard.
 
 1. Gietijzeren producten zijn duurzaam.
  Producten gemaakt van gietijzer gaan jaren meer, mits de producten goed verzorgd worden natuurlijk. Dat houdt in, niet nat opbergen of continu in water laten staan.
   Gietijzeren houtkachels  en accessoires zijn vrijwel onbreekbaar en ook bij hoge temperaturen komen er geen giftige stoffen vrij. Goed voor het milieu en goed voor je gezondheid dus!
 
 1. Gietijzer kan hoge temperaturen verdragen.
  Gietijzeren producten kunnen hoge temperaturen verdragen en dat zonder dat er giftige stoffen vrij komen of dat het gietijzer vervormd. De perfecte warmtebron in eem huiskamer, zo kan een gietijzeren houtkachel wel genoemd worden dus! Ook voor kookartikelen is het ideaal dat gietijzer hoge temperaturen kan verdragen. Zo kunnen gietijzeren kookartikelen multifunctioneel worden gebruikt! Op uw gaspit, in de oven, op uw kachel of gewoon op een open vuur!
 
 1. Producten van gietijzer zijn weer als nieuw te krijgen.
  Als gietijzer voor langere tijd in contact komt met water, kan het gaan roesten. Zorg er daarom voor dat gietijzer nooit vochtig blijft en laat deze niet in water staan. Mocht er toch roest ontstaan of er zijn in de loop der tijd lelijke plekjes ontstaan? Geen paniek, gebruik dan een staalborstel om deze te verwijderen. Gietijzeren kookartikelen kunt u vervolgens invetten met (olijf)olie. En u gietijzeren houtkachel zou u vervolgens kunnen spuiten met een hittebestendige lak! Met de juiste verzorging en wat liefde, krijgt u, uw gietijzeren product als nieuw!
 
 1. Gietijzeren producten zijn betaalbaar!
  Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: de prijs! Gietijzeren producten zijn betaalbaar, mede door het duurzame karakter. Ondanks dat gietijzeren houtkachels en kookartikelen betaalbaar zijn, betekend  het niet dat je inlevert op de kwaliteit. De gietijzeren producten van de Kachelerij hebben namelijk een erg goede prijs/ kwaliteit verhouding!

Kortom; gietijzer is ondanks het wat oud bollige karakter hipper dan ooit! Gietijzer is duurzaam, betaalbaar en geeft snel warmte af. Echt een must have in een keuken of woonkamer. Gietijzer kan worden gezien als de ideale warmtebron in de vorm van een hout- of buitenkachel. Maar ook als hét onmisbare product in iedere keuken door het multifunctionele karakter! Bent u al in het bezit van een gietijzeren product?
 
  Janice     30-03-2019 22:20     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Contactgegevens

  De Kachelerij
  Coevordenstraatweg 63
  7914 TL Noordscheschut

  Tel: 0528 – 522 153
  E-mail: info@dekachelerij.nl

  Openingstijden
  Zo t/m Wo: Gesloten
  Donderdag: 13:30 – 18:00
  Vrijdag 13:30 – 21:00
  Zaterdag 10:00 – 18:00

         

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by Dehaan|Media