✓ Verzending in 1-2 werkdagen ✓ Fysieke showroom ✓ Onze jarenlange kennis, is onze kracht

Bij De Kachelerij zijn verschillende pelletkachels te koop. In ons assortiment hebben wij pellet kachels voor het verwarmen van allerlei ruimtes. Hierbij kunt u denken aan een pelletkachel voor in uw woning, uw werkplaats, maar ook aan een houtfornuis op pellets voor bijvoorbeeld in de keuken. De pelletkachels in ons assortiment voldoen aan de strengste wetten en regels op het gebied van kwaliteit. Wilt u een pelletkachel kopen? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment.



Wat is een pelletkachel

Een pellet kachel is een duurzame hout gestookte verwarmingsbron die gebruikt kan worden om een woning of schuur mee te verwarmen. Pelletkachels zijn voorzien van moderne, elektrisch aangestuurde techniek, waardoor de kachel automatisch zorgt voor de dosering van houtpellets. Het enige wat u hoeft te doen is de houtpellets bijvullen, de pelletkachel aanzetten en de kachel schoon houden. Het stoken met een pellet kachel kost dus minder moeite dan het stoken met een houtkachel. En ondanks het feit dat de vlam automatisch wordt gereguleerd, haalt u ook met een pelletkachel een stukje sfeer in huis.

Een pelletkachel is een duurzame hout gestookte verwarmingsbron

 

Duurzaam en milieuvriendelijk stoken met een pellet kachel

Wilt u een pelletkachel kopen? De pellets worden gemaakt van schoon samengeperst hout, wat zorgt voor een optimale verbranding en minimale uitstoot. Onze pelletkachels voldoen net als onze houtkachels aan de strengste wetten en eisen. De kachels voor pellets hebben een hoog rendement (minimaal 80%) en minimaal een A-label. De reden dat er op pellet kachels wel subsidie werd gegeven en op houtkachels niet, is dat de verbranding van een pellet kachel niet afhankelijk is van menselijk handelen. Bij een houtkachel is dat wel het geval. Wilt u uw woning ook duurzaam verwarmen? Laat u dan adviseren door ons bij het kopen van een pelletkachel of houtkachel.

Is een pelletkachel goedkoper dan gas

Door het kopen van een pellet kachel kunt u flink besparen op uw stookkosten. De prijs van gas blijft namelijk stijgen, terwijl de prijzen van de pelletkorrels de afgelopen jaren vrij constant zijn gebleven. Hoeveel u bespaart is afhankelijk van hoeveel u stookt, de afstelling van de pelletkachels, de geschiktheid van de pellet kachel, de kwaliteit van de pelletkorrels, de isolatie van de ruimte, de hoogte van de ruimte en hoe u de ruimte op dit moment verwarmt. U kunt er ongeveer van uit gaan dat 1m3 gas evenveel warmte oplevert als 1,8 kg pellets. Voor 1m3 gas betaalt u gemiddeld €0,75, voor 1,8 kg pellets €0,45. En alhoewel dit uiteraard van uw situatie afhankelijk is, blijkt in de praktijk dat deze besparing door velen makkelijk wordt behaald.

De installatie van uw pelletkachel

Bij De Kachelerij kunt u een pelletkachel bestellen inclusief montage en service, maar kunt u het monteren en installeren van uw pelletkachel uiteraard ook zelf doen. Ons advies is echter wel om de pelletkachel door een erkend installateur te laten installeren, in verband met uw eigen veiligheid. U haalt tenslotte wel een hout gestookte kachel met vuur in huis. Ondanks dat pellet kachels over een rookgasventilator beschikken, raden wij net als de branche organisatie en de fabrikanten af om deze rechtstreeks op de gevel aan te sluiten. Stel, er gaat op technisch gebied iets fout waardoor de pellet kachel wel blijft branden maar de ventilator uitvalt, dan is het belangrijk dat er natuurlijke trek is die het van de ventilator kan overnemen. Er zijn online veel voorbeelden te vinden van foutieve gevelaansluitingen, waardoor muren zwart zijn geworden van het roet of er door een storing zelfs een kleine ontploffing plaats heeft gevonden in de vuurkamer van de pelletkachel. Dit zijn situaties die u uiteraard wilt voorkomen. 

Schoonmaken van een pelletkachel

Door uw pellet kachel regelmatig schoon te maken verlengt u de levensduur van uw kachel voor pellets en zorgt u bovendien voor een optimale verbranding. Wij raden aan om uw pelletkachel minimaal 1x in de week volledig schoon te maken. Dit doet u door de as uit de aslade te verwijderen en de overgebleven as in de pellet kachel met een stofzuiger op te zuigen. Het is belangrijk dat u de binnenkant van de pelletkachel niet schoonmaakt met een veger. Met een veger kunt u namelijk de aansteker in de pellet kachel beschadigen. Verder is het belangrijk om rekening te houden met een grote jaarlijkse onderhoudsbeurt. Hierbij kunt u denken aan het reinigen van het pelletreservoir, het schoonmaken van de warmtewisselaar en het schoonmaken van de ventilatoren. De andere mechanische en elektrische onderdelen moeten ook jaarlijks worden schoongemaakt en gecontroleerd, net als de sensoren. Door een servicecontract af te sluiten bij uw pelletkachel wordt deze jaarlijks voorzien van professioneel onderhoud.

Hoe vaak moet een pelletkachel worden bijgevuld

Een voordeel van een pellet kachel ten opzichte van een houtkachel is dat u niet continu met hout loopt te slepen. Daarom is het belangrijk dat u bij het kopen van een pelletkachel let op de grootte van het pelletreservoir. Het pelletreservoir bepaalt samen met het rendement en de pellet toevoer hoe vaak een pellet kachel moet worden bijgevuld. Het voordeel van de pellet kachels van De Kachelerij is dat ze een groot reservoir hebben. Met name de modellen Billy en Jacobus hoeven weinig bijgevuld te worden. Zo kan de pelletkachel Billy 48 uur aan één stuk branden zonder dat er pelletkorrels moeten worden bijgevuld.

Welke pellet kachel heb ik nodig

Het is belangrijk dat u zich goed laat informeren voordat u een pelletkachel gaat bestellen. Er zijn namelijk verschillende factoren waar u rekening mee moet houden als u een pelletkachel gaat kopen. Zo moet u rekening houden met het aantal m2 van de te verwarmen kamer, de hoogte van de te verwarmen kamer, de mate van isolatie en hoe u de pellet kachel wenst te gebruiken. Wij hebben verschillende pelletkachels te koop, waardoor wij voor iedere situatie een pelletkachel kunnen aanbieden. Wilt u passend advies voor uw situatie? Neemt u dan contact met ons op.

Bij het kopen van een pelletkachel moet u letten op de grootte van het pelletreservoir


Contactgegevens

  De Kachelerij
  Coevordenstraatweg 63
  7914 TL Noordscheschut

  Tel: 0528 – 522 153
  E-mail: info@dekachelerij.nl

  Openingstijden
  Zo t/m Wo: Gesloten
  Donderdag: 13:30 – 17:30
  Vrijdag 13:30 – 21:00
  Zaterdag 10:00 – 17:30

         

Inschrijven voor de nieuwsbrief




Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by Dehaan|Media